Vår nötköttsproduktion

 

Vi har 12 dikor och 1 avelstjur. Dessa får tillsammans ca 12 kalvar per år. De bästa kvigkalvarna sparas för att bli nya moderdjur och resterande kalvar går till köttproduktion.

 

Djuren på Snarabo Gård är av raser som är utvalda för att ge kött av god kvalitet:
- Hereford ger välsmakande kött  p g a  insprängt fett i köttet
- Simmenthal ger stora svällande styckningsdetaljer

 

Djuren föds upp naturligt. Det innebär att kalvarna diar sin mamma i minst 6 månader. När kalvarna avvants går de tillsammans i storbox och sover på halmbädd. De äter grovfoder som är odlat av oss utan k besprutning. De får också lite inköpt kraftfoder. Grovfodret äter de så mycket de vill när de vill precis som på betet. Men i Sverige har vi inget bete på vintern så därför får vi konservera gräset och ge våra djur på foderbord istället.

 

Vi erbjuder UNGNÖTSKÖTT  från ungtjur och kviga.

Detta kött kommer från ungtjurar som är högst 14 månader gamla. Kvigorna är ca 18 månader vid slakt. Den låga slaktåldern innebär att köttet är mört.

Bakdelsköttet är lämpat till  rostbiff, lövbiff, grillbitar  och gammaldags stek. Vi rekommenderar att du använder köttermometer för att inte steka köttet för länge.

Framdelsköttet kan kokas till pepparrotskött, styckas till grytbitar och större bitar kan bli stek. Det behöver lite längre tillagningstid. 

 

Sugen på nya recept? Du hittar dem på hemsidan för Svensk köttinformation.

 

Garanti: Med kött från Snarabo gård är du garanterad att djuren haft det bra under sin uppväxt, inte behandlats med hormoner eller antibiotika i onödan eller ätit besprutat foder.