Köpa kött

Entrecôte

 Vi säljer hängmörat nötkött i lådor. Det är vacumförpackat, uppmärkt och färdigt för frysen.

Ungnötskött

Lådan innehåller framdelskött av en kvalitet som går att använda till stek, bakdelskött av högsta kvalitet samt köttfärs. Köttet är styckat i bitar som är lagom stora för en normal familj. Färsen är förpackad i påsar om 6-7 hg.  En låda innehåller ca 30-45 kg. Priset är 160 kr per kg i hel låda d v s ett kvarts djur. Priset för delad låda är 165 kr per kg. Vid transport tillkommer en avgift om 4 kr per kg.

När du har anmält ditt intresse via mail (snarabogard@gmail.com) för en låda skrivs du upp på en väntelista. Några dagar efter att djuret slaktats vet vi när vi kan leverera din låda. Då tar vi kontakt med dig och kommer överens om när och var du ska hämta den. 

Betalningen sker vid leverans eller efter fakturering.

 

Recept

På hemsidan till Svensk köttinformation finns många bra recept och annan trevlig information.

 

Märgben, knotor och nötnacke

Våra märgben; sågade rörben med märg ca 7 cm långa och ca 5-7 cm i diameter kan användas som soppben eller till hunden. Knotorna är ledändarna på benen med kött, senor och bindväv. De är ca 1 dm i diameter och passar bäst till medelstora och stora hundar. Vi säljer också nötnacke som är sågad nacke och rygg i 5 -7 cm stora bitar. Detta är ben som hunden kan äta allt av till skillnad mot märgbenen. Benen är invecklade och kluriga och ger sysselsättning länge liksom knotorna. Ange  mängd vid beställning. Pris: 25 kr per kg. Kontant betalning vid leverans.